Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Leczo z indykiem

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na maśle klarowanym. Dorzucić posiekaną w piórka cebulę. Pokroić i dodać papryki oraz cukinie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić i dodać do potrawy. Wlać przecier pomidorowy. Dorzucić posiekaną papryczkę chili, przyprawić roztartym w dłoniach estragonem, słodką papryką i solą. Wymieszać, przykryć i dusić przez kilka minut. Na talerzu udekorować bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 373
Ewa gotuje - odc. nr 373

Jesień to cudna pora roku – cudna, bo pełna niesamowitych kolorów,...

 

Podobne przepisy

Ziemniaki po irlandzku

Z boczkiem i serem cheddar...

Schab z jabłkiem

Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...

Pijane polędwiczki

W bourbonie;-)

Cielęcina w śmietanie

Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...

Wróć do listy przepisów