
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Dodać posiekany czosnek, wymieszać i podsmażyć. Dorzucić drobno pokrojoną papryczkę chili (bez pestek).
Makaron odcedzić. Przełożyć na patelnię z cebulą, czosnkiem i chili. Dorzucić szpinak, przyprawić pieprzem. Przełożyć do pojemnika, na wierzchu ułożyć plastry wędzonego łososia. Posypać prażonymi płatkami migdałów (jeśli to możliwe płatki zapakować oddzielnie). Jeść na zimno lub podgrzać w kuchence mikrofalowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...
W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...
Bodaj najbardziej znany rosyjski gulasz!
Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...
Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je ...