/ Przepisy / Zupa z jabłek i gruszek

Opis przygotowania

Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić, zalać cydrem, przyprawić goździkami i poddusić. Wlać wodę i ugotować do miękkości.

Zupę zmiksować (goździki najlepiej wyłowić). Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.

Podawać na zimno lub na ciepło – z chipsami jabłkowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 339
Ewa gotuje - odc. nr 339

Tym razem Ewa wybierze się na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych...

 

Podobne przepisy

Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Prosto z piekarnika...

Zupa śliwkowo-rabarbarowa

Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki...

Zakwas na żur

Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...

Rosół na kaczce

Pomysł na to, co po uczcie zrobić z korpusem pieczonej kaczki...

Wróć do listy przepisów