Do garnka wlać cydr oraz sok z pomarańczy (warto przecedzić go przez sitko). Wrzucić goździki i cynamon. Posłodzić i zagotować. Zdjąć z kuchenki i wsypać żelatynę. Wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Do słoiczków włożyć kawałki obranego jabłka. Zalać tężejącą galaretką. Zakręcić i schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zmuszona jest zorganizować domówkę, na którą wprosiła się...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...
Bez glutenu!
Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać miąższ, wszystko wrzucić do śmietany. Zagot ...
Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...