/ Przepisy / Cebulowa na winie czerwonym

Opis przygotowania

W garnku o grubym dnie roztopić masło. Gdy zacznie skwierczeć, wrzucić pokrojone w piórka cebule. Podsmażyć. Dodać pokrojony w plasterki czosnek. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę. Wlać wino. Odparować. Zalać gorącym rosołem. Tuż przed podaniem przyprawić solą i pieprzem.

Nałożyć do miseczek. Udekorować świeżym tymiankiem. Serwować z grzankami – rumiane pieczywo posypać startym serem i przypalić palnikiem gazowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 313
Ewa gotuje - odc. nr 313

W kolejnym odcinku programu Ewa ugotuje zupę cebulową, lecz tym razem na...

 

Podobne przepisy

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Surówka z selera

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...

Wróć do listy przepisów