Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szynka w glazurze

Opis przygotowania

Z musztardy, cukru, skórki i soku z pomarańczy oraz soli przygotować glazurę (wszystkie składniki wystarczy dokładnie wymieszać).

Mięso płytko naciąć, robiąc kratkę. W miejsca, gdzie nacięcia się krzyżują, wbić goździki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, pokryć glazurą (trochę zostawić). Piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Podczas pieczenia, co 5-10 minut, polewać mięso odłożoną glazurą.

Podawać na ciepło lub na zimno – jako wędlinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 300
Ewa gotuje - odc. nr 300

W sobotę wielkanocną Ewa przygotuje gęsty, świąteczny żurek na wędzonce,...

 

Podobne przepisy

Jajka po szkocku

W stylu pieczeni rzymskiej...

Stroganow

Bodaj najbardziej znany rosyjski gulasz!

Kurczak z kurkami w ziemniaczanych koszyczkach

Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...

Karp w sosie cebulowym

Świąteczna ryba nieco inaczej!

Wróć do listy przepisów