
Imbir obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cytrynę wyszorować i pokroić w plastry. Włożyć do słoika – plaster cytryny, kilka plasterków imbiru. Zalać łyżką miodu. Czynności powtarzać, aż do zapełnienia słoika. Zamknąć i wstawić do lodówki na 48 godzin.
Pić po 1 łyżeczce – rano i wieczorem. Można dodawać do herbaty, ale nie powinna być gorąca.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek pod znakiem miodu. Ewa odwiedzi pasiekę, gdzie dowie się co nieco...
Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić n ...
Ziarna jałowca przełożyć do moździerza. Dorzucić sól...
Na mące ryżowej i sojowej...
Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...