/ Przepisy / Zielone smoothie

Opis przygotowania

Siemię lniane wsypać do miksera. Zmielić. Dodać pokrojone na ćwiartki jabłko i gruszkę (ze skórką i pestkami) oraz obraną pomarańczę. Wycisnąć sok z cytryny, dorzucić kawałek obranego imbiru oraz liście szpinaku. Wlać nieco wody i zmiksować.

Podawać w szklance – z kawałkiem selera naciowego.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 279
Ewa gotuje - odc. nr 279

Można odnieść wrażenie, że grillowanie stało się naszą „dyscypliną...

 

Podobne przepisy

Pasta z awokado

Awokado rozkroić, pozbawić pestki, miąższ wybrać łyżką, rozdrobnić widelcem. Połączyć ...

Salsa oliwkowa

Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Orzeszki z ciecierzycy

Ciecierzycę namoczyć w wodzie (4 godziny). Następnie gotować do miękkości przez około ...

Wróć do listy przepisów