/ Przepisy / Szaszłyki wołowe

Opis przygotowania

Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić papryką słodką i ostrą oraz roztartym w dłoniach tymiankiem. Skropić oliwą. Wymieszać. Zalać winem. Dorzucić cebule. Wymieszać, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny. Przed pieczeniem wyjąć, by mięso wróciło do temperatury pokojowej.

Kawałki pokrojonej wołowiny nabić na szpadki, przekładając małymi cebulami. Upiec nad ogniskiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 251
Ewa gotuje - odc. nr 251

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...

 

Podobne przepisy

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Ozorek w sosie chrzanowym

Niezwykle delikatny...

Roladki wołowe z oliwkami

Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...

Wołowina w czerwonym winie

Grecka klasyka na polskim stole;-)

Wróć do listy przepisów