Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka z wisienką

Opis przygotowania

Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na cienkie ciasto i wyciąć ciasteczka - foremką w kształcie kwiatka. Upiec na złoty kolor (180 st. C).

Przygotować krem. Żółtka ubić na parze z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wystudzić, zmiksować z masłem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i spirytusem.

Ciasteczka po wystudzeniu zlepić kremem. Wierzch udekorować kremem, robiąc kółko lub rozetkę (używamy szprycy). W środek włożyć wisienkę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 123
Ewa gotuje - odc. nr 123

Ryba w sosie słodko-kwaśnym, ciasteczka z wisienką. Tym razem Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Sernik warzony z budyniem

Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski...

Placek jabłkowo-gruszkowy

Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukr ...

Biszkopty z oliwkami

Na patelnię wlać wodę i wsypać cukier. Gdy się rozpuści, wrzucić przekrojone wzdłuż na pół oliwki...

Chlebek bananowy

Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!

Wróć do listy przepisów