/ Przepisy / Cebula prażona

Opis przygotowania

Cebule obrać i niezbyt drobno posiekać. Wrzucić do miski, oprószyć mąką i wymieszać. Przesypać na sitko i strzepnąć nadmiar mąki.

W rondelku lub na głębokiej patelni mocno rozgrzać olej i partiami usmażyć cebulę na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Wyjąć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przełożyć do miseczki, posolić i wymieszać.

W szczelnie zamykanym pojemniku prażoną cebulę można przechowywać nawet przez kilka tygodni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 220
Ewa gotuje - odc. nr 220

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...

 

Podobne przepisy

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Kiczeri - hinduski detoks

Potrawka z fasoli mung i ryżu;-)

Paella po zawojsku

Z kurczakiem i królikiem...

Krem z kiszonych pomidorów

Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!

Wróć do listy przepisów