Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka piknikowe

Opis przygotowania

Mąkę z masłem wysiekać nożem. Dodać cukier puder i orzechy. Wyrobić ciasto. Na chwilę włożyć do lodówki. Następnie cieniutko rozwałkować (na grubość 3 mm). Przy pomocy foremek o różnych kształtach wyciąć gwiazdki, serduszka etc. Przełożyć na wysmarowaną masłem blachę. Piec w piekarniku na złoty kolor (ok. 20 minut w 180 st. C). Posypać cukrem pudrem, przełożyć do pudełka.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 22
Ewa gotuje - odc. nr 22

Odcinek "piknikowy". W kuchni Ewa Wachowicz przygotuje pasty z wędzonej...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka migdałowe na białkach

Makaroniki z kremem daktylowym!

Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli...

Kasza jaglana z jabłkami

Kaszę wsypać na sito i porządnie wypłukać...

Wróć do listy przepisów