Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka piknikowe

Opis przygotowania

M±kę z masłem wysiekać nożem. Dodać cukier puder i orzechy. Wyrobić ciasto. Na chwilę włożyć do lodówki. Następnie cieniutko rozwałkować (na grubo¶ć 3 mm). Przy pomocy foremek o różnych kształtach wyci±ć gwiazdki, serduszka etc. Przełożyć na wysmarowan± masłem blachę. Piec w piekarniku na złoty kolor (ok. 20 minut w 180 st. C). Posypać cukrem pudrem, przełożyć do pudełka.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 22
Ewa gotuje - odc. nr 22

Odcinek "piknikowy". W kuchni Ewa Wachowicz przygotuje pasty z wędzonej...

 

Podobne przepisy

Szarlotka z budyniem

M±kę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...

Ciasto ucierane z morelami

3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodaj±c stop ...

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyci±ć spody, by prost ...

Ciasto drożdżowe z rabarbarem

Pod kruszonk±... Na m±ce orkiszowej!

Wróć do listy przepisów