
Mąkę z masłem wysiekać nożem. Dodać cukier puder i orzechy. Wyrobić ciasto. Na chwilę włożyć do lodówki. Następnie cieniutko rozwałkować (na grubość 3 mm). Przy pomocy foremek o różnych kształtach wyciąć gwiazdki, serduszka etc. Przełożyć na wysmarowaną masłem blachę. Piec w piekarniku na złoty kolor (ok. 20 minut w 180 st. C). Posypać cukrem pudrem, przełożyć do pudełka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek "piknikowy". W kuchni Ewa Wachowicz przygotuje pasty z wędzonej...
200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło ...
Zdobiony płatkami migdałów i czekoladą!
Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...
Udekorowana borówkami!