Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka piernikowe

Opis przygotowania

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. Posiekać z masłem, zagnieść z jajkiem. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.

Zimne ciasto rozwałkować, posypać cukrem perlistym, złożyć na pół i wyciąć ciasteczka. Piec w temp. 200 st. C przez ok. 15 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Szarlotka na złotej renecie

Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)

Ciasto pomidorowe

Z bananem!

Tarta z dynią

Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...

Placek tarty

Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...

Wróć do listy przepisów