
Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną i pokrojoną w słupki skórkę z limonki oraz fileciki wycięte z limonki. Dorzucić czosnek - posiekany i roztarty z solą. Dodać posiekany szczypiorek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać, wyrobić, uformować na kształt cygara i nabić na bambusowe patyczki. Usmażyć na oliwie na patelni grillowej.
Na oliwie przesmażyć drobno pokrojoną kiełbasę chorizo. Dodać miód. Oliwki pokroić w krążki. Wymieszać z selerem naciowym pokrojonym w julienne. Dodać chorizo. Na samym końcu dorzucić kilka listków mięty.
Kotleciki podawać z sałatką z selera i oliwek. Udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz oliwkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na smażone, hiszpańskie pierogi empanadillas...
Curry wurst;-)
Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...
Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...
A do tego masło z sardelą!