Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka francuskie z owocami

Opis przygotowania

Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połówki śliwek (by owoce nie zsuwały się, w cieście zrobić wgłębienia), pokroić na prostokąty.

Postępując podobnie ułożyć na cieście połówki moreli i kulki wycięte z brzoskwiń (potrzebny jest specjalny nóż). Piec 12-15 minut w temperaturze 200 st. C.

Udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 55
Ewa gotuje - odc. nr 55

W tym odcinku swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz sięgnie po mrożonki...

 

Podobne przepisy

Biszkopciki z białek

Z kremem paryskim!

Ciasteczka z płatkami owsianymi

Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...

Sernik z Baileysem

Masło roztopić w garnku. Herbatniki...

Sylwestrowe oponki

Z ciasta drożdżowego;-)

Wróć do listy przepisów