/ Przepisy / Szaszłyki z barana

Opis przygotowania

Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojony czosnek, liście laurowe i ziele angielskie, marchewkę i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach oraz cebulę pokrojoną w półtalarki. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać ocet winny i oliwę. Dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 3 dni.

\r\n

Po tym czasie wyjąć z marynaty, nabić na szpadki i upiec na grillu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 191
Ewa gotuje - odc. nr 191

Ewa Wachowicz powraca na Wasze ekrany po wakacyjnej przerwie. W tym odcinku...

 

Podobne przepisy

Pizza na francuskim spodzie

Szybka w przygotowaniu!

Grillowane sakiewki z kurczakiem

Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...

Szynka duszona w cydrze

Mięso pokroić na dość grube plastry. Obsmażyć z obu stron na maśle...

Pieprzne steki

Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...

Wróć do listy przepisów