/ Przepisy / Ziemniaki z patelni

Opis przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry.

Boczek pokroić w drobną kostkę, wysmażyć na patelni bez tłuszczu. Jeśli jest chudy, dodać nieco masła. Pod koniec dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę.

Plastry ziemniaków przełożyć na patelnię ze zrumienionym boczkiem i cebulą, przyprawić do smaku solą i wymieszać. Wszystko razem podgrzać i od razu podawać. Najlepiej przełożyć na duży półmisek. Można udekorować gałązkami rozmarynu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 194
Ewa gotuje - odc. nr 194

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz pokaże, jak w domowych warunkach...

 

Podobne przepisy

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Kugelis - babka z Litwy

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Gdy powstaną skwarki...

Wróć do listy przepisów