/ Przepisy / Ziemniaki z patelni

Opis przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry.

Boczek pokroić w drobną kostkę, wysmażyć na patelni bez tłuszczu. Jeśli jest chudy, dodać nieco masła. Pod koniec dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę.

Plastry ziemniaków przełożyć na patelnię ze zrumienionym boczkiem i cebulą, przyprawić do smaku solą i wymieszać. Wszystko razem podgrzać i od razu podawać. Najlepiej przełożyć na duży półmisek. Można udekorować gałązkami rozmarynu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 194
Ewa gotuje - odc. nr 194

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz pokaże, jak w domowych warunkach...

 

Podobne przepisy

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Syrop na ból gardła

Robiony na miodzie!

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Wróć do listy przepisów