Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szarlotka bez jajek

Opis przygotowania

Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko odsączyć. Dodać cukier i cynamon, dobrze wymieszać.

Wszystkie sypkie składniki połączyć z proszkiem do pieczenia, podzielić na trzy części. Do formy (25 x 40 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą) dać 1/3 sypkich składników, na nie połowę startych jabłek, na jabłka kolejną porcję składników sypkich, następnie pozostałe jabłka.

Na wierzch wyłożyć trzecią część sypkich składników i wiórki zimnego masła. Piec ok. 55 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 91
Ewa gotuje - odc. nr 91

Wielki Post rozpoczął się, w magazynie kulinarnym „Ewa gotuje”...

 

Podobne przepisy

Ciasto miodowe z dynią

Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!

Makaroniki francuskie z białą czekoladą

Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...

Placek tarty

Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...

Koszyczki

Ma stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i wysiekać. Zrobić dołeczek, dodać żółtka i śm ...

Wróć do listy przepisów