/ Przepisy / Surówka zdrowia

Opis przygotowania

Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jabłko na grubszych. Ząbek czosnku obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę lub przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać, posolić, posypać cukrem, dodać śmietanę i majonez, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, dorzucić orzechy włoskie, dokładnie wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 184
Ewa gotuje - odc. nr 184

Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...

 

Podobne przepisy

Sałatka z karpiem

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Sałatka z tuńczykiem

Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...

Sałatka z dressingiem balsamicznym

Rukolę i cykorię przełożyć do miski. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na k ...

Sałata z sosem jogurtowym

Do dużej miski wrzucić poszarpaną sałatę oraz pokrojone w plastry rzodkiewki, pomidory i ogórki...

Wróć do listy przepisów