/ Przepisy / Roladki z karmazyna

Opis przygotowania

Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na maśle. Dodać pomidory (lub pastę pomidorową). Przyprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień i dusić, aż powstanie zawiesisty sos.

Filety z karmazyna (lub innej morskiej ryby) przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i z jednej strony posmarować sosem. Oprószyć posiekaną bazylią lub natką pietruszki, zwinąć w roladki i obwiązać nicią kuchenną lub „paseczkami” wyciętymi z pora.

Ugotować na parze (15-20 minut, do wody dodać 1 liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego) lub udusić na patelni.

Podawać z białym pieczywem i pokrojonym na kawałki pomidorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 61
Ewa gotuje - odc. nr 61

Ewa Wachowicz po raz kolejny zaprosi do swojej kuchni Natalię Podymę, 9-letnią...

 

Podobne przepisy

Karp w sosie cebulowym

Dzwonka karpia posolić i odstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny.Cebulę pokroić ...

Maczanka po krakowsku

Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Pierogi z bobem

Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...

Pizza na francuskim spodzie

Przecier przelać na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek...

Wróć do listy przepisów