/ Przepisy / Biała ryba pod chrzanem

Opis przygotowania

Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztopionym masłem. Ułożyć na blasze piekarnikowej (wyłożonej papierem do pieczenia).

Chrzan wymieszać z bułką tartą. Połączyć z resztą stopionego masła i rozłożyć na rybich filetach. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 95
Ewa gotuje - odc. nr 95

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekaną pod chrzanem...

 

Podobne przepisy

Dorsz pod pesto

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...

Makaron penne duszony w sosie

Szynkę pokroić na małe kawałki i wrzucić na patelnię (włoski przysmak można zastąpić ...

Lasagna ziemniaczana z łososiem

Marchewki, pietruszkę i seler pokroić w zapałkę, cebulę w cienkie półplasterki. Na ro ...

Makaron z sosem pomidorowym

Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek...

Wróć do listy przepisów