Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babeczki z wisienk±

Opis przygotowania

Przesian± m±kę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite widelcem i wyrobić. Ciastem starannie wyłożyć natłuszczone foremki do babeczek. Ułożyć na blasze i piec w temperaturze 180 st. C przez 10-15 minut.

Cukier wymieszać z mlekiem w proszku, dodać mi±ższ zeskrobany z wanilii i wodę. Zagotować i mieszać na małym ogniu (żeby się nie przypaliło), aż powstanie gęsta masa - ok. 15 minut. Zdj±ć z ognia, dodać masło i mieszać, aż się roztopi i powstanie jednolity krem.

Babeczki wyj±ć, do każdej nałożyć kajmak, wierzch ozdobić wisienk±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 85
Ewa gotuje - odc. nr 85

Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...

 

Podobne przepisy

Ciasto francuskie z rosterem ¶liwkowym

W płatkach migdałów!

Grysik z sokiem malinowym

W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gor±cego m ...

Babeczki z makiem i kokosem

Jajka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia oraz ¶mietanę - ...

Deser w stylu tiramisu

Z ciastem kataifi;-)

Wróć do listy przepisów