
Przesian± m±kę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite widelcem i wyrobić. Ciastem starannie wyłożyć natłuszczone foremki do babeczek. Ułożyć na blasze i piec w temperaturze 180 st. C przez 10-15 minut.
Cukier wymieszać z mlekiem w proszku, dodać mi±ższ zeskrobany z wanilii i wodę. Zagotować i mieszać na małym ogniu (żeby się nie przypaliło), aż powstanie gęsta masa - ok. 15 minut. Zdj±ć z ognia, dodać masło i mieszać, aż się roztopi i powstanie jednolity krem.
Babeczki wyj±ć, do każdej nałożyć kajmak, wierzch ozdobić wisienk±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...
Z nutk± egzotyki!
M±kę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać m±kę krupczatkę...
Ma stolnicę przesiać m±kę, dodać masło i wysiekać. Zrobić dołeczek, dodać żółtka i ¶m ...
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gor±c± wod± na sztywny krem. D ...