
Pier¶ indyka pokroić w paski. Przyprawić sol±, pieprzem i tymiankiem. Przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać sok wyci¶nięty z 2 pomarańczy i oliwę. Zamkn±ć i na co najmniej godzinę schować do lodówki.
Przygotować sos. Z pomarańczy wyci±ć filety, z resztek wycisn±ć sok. W garnku roztopić masło, dodać owoce wraz z sokiem. Przyprawić ¶wieżo otart± gałk± muszkatołow±. Zagotować. Wlać mleczko i zredukować.
Zamarynowane mięso nadziać na namoczone patyczki do szaszłyków i upiec na grillu. W trakcie pieczenia smarować marynat±. Podawać z sosem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...
Wrz±tek posolić, wlać łyżkę oliwy. Wrzucić spaghetti i ugotować al dente - czas spraw ...
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnist±. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skór± do dołu...
Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżc ...