/ Przepisy / Kotlety po kijowsku

Opis przygotowania

Filet przekroić na pół, delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, posypać posiekaną natką pietruszki. Zamrożone masło pokroić na słupki i ułożyć na każdym kawałku mięsa (po dwa słupki). Ciasno zwinąć i wstawić do lodówki na 30 minut.

Obtoczyć w mące (nadmiar strzepać), zanurzyć w rozbełtanym jajku i obsypać bułką tartą.

Smażyć w głębokim tłuszczu. Odsączyć na ręcznikach papierowych.

Podawać z ziemniakami z wody i glazurowaną marchewką z pomarańczą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 358
Ewa gotuje - odc. nr 358

Ponieważ Ewa uwielbia odkrywać nowe smaki, postanowiła udać się w kulinarną...

 

Podobne przepisy

Udka kurczaka w sosie piwnym

Udka obsmażyć na oleju, np. ryżowym lub arachidowym...

Kurczak w pomidorach z ananasem

Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...

Kurczak Gong Bao

Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...

Podudzia z kurczaka na ostro

W zamykanym naczyniu wymieszać sos sojowy i oliwę...

Wróć do listy przepisów