Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kotlety po kijowsku

Opis przygotowania

Filet przekroić na pół, delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, posypać posiekaną natką pietruszki. Zamrożone masło pokroić na słupki i ułożyć na każdym kawałku mięsa (po dwa słupki). Ciasno zwinąć i wstawić do lodówki na 30 minut.

Obtoczyć w mące (nadmiar strzepać), zanurzyć w rozbełtanym jajku i obsypać bułką tartą.

Smażyć w głębokim tłuszczu. Odsączyć na ręcznikach papierowych.

Podawać z ziemniakami z wody i glazurowaną marchewką z pomarańczą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 358
Ewa gotuje - odc. nr 358

Ponieważ Ewa uwielbia odkrywać nowe smaki, postanowiła udać się w kulinarną...

 

Podobne przepisy

Kotlet Pożarskiego

Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...

Kurczak Gong Bao

Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...

Kurczak generała Tso

Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...

Roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...

Wróć do listy przepisów