
Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Przykryć i zagotować na dużym ogniu. Zebrać szumowiny, dolać trochę zimnej wody, wrzucić obrane warzywa i opaloną cebulę. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim, wrzucić czosnek i suszone grzyby. Gotować dalej na małym gazie – pod przykryciem przez 2 godziny.
Po tym czasie wlać sos sojowy, dorzucić lubczyk i pomidor. Przykryć i gotować jeszcze przez ½ godziny.
Podawać z makaronem, marchewką i natką pietruszki. W wersji „azjatyckiej“ serwować z makaronem orientalnym, drobno posiekaną chili, kolendrą i cząstką cytryny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Od wielu lat wschodnie sztuki walki, takie chociażby jak kung fu, cieszą...
Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!
W sezonie pozycja obowiązkowa!
W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.
Wodę zagotować z przyprawami. Pod koniec wlać ocet. Wystudzić. Śledzie pokroić na mni ...