Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i kakao. Jak masa będzie gładka, dodać roztopione i przestudzone masło. Żółtka można też utrzeć z cukrem, dodać m±kę, proszek do pieczenia, kakao i masło oraz pianę z białek.
Na końcu wsypać pokrojon± w kostkę czekoladę. Wylać do formy wysmarowanej roztopionym masłem (ew. wysypanej wiórkami kokosowymi) i piec ok. 45 min. w 180 st. C.
Muffinkowe foremki również wysmarować roztopionym masłem i ew. wysypać wiórkami kokosowymi. Masę nałożyć do 2/3 wysoko¶ci foremek. Piec 20-25 min. w 180 st. C.
Ozdobić lukrem - utartym z soku z cytryny i cukru pudru.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zapraszamy na odcinek walentynkowy z naturalnymi afrodyzjakami w roli głównej....
Z m±ki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnie¶ć ciasto. Podzielić ...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na czę¶ci ułożyć rozmrożone połów ...
Biszkopt przełożony rewelacyjn± mas± z prażonym słonecznikiem!
Pod kruszonk±... Na m±ce orkiszowej!