ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 417

OPIS ODCINKA

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje krupnik wedle tradycyjnej receptury z Podlasia. Zupa powstanie na wywarze z kości wołowych, zamiast kaszy jęczmiennej trafi do niej pęczak, a miejsce pokrojonych w kostkę ziemniaków zajmą gugle, czyli ziemniaczane kluseczki. Danie główne będzie nieco przewrotne, bowiem autorka programu upiecze tartę tatin, czyli tartę odwróconą! Jednakże pod ciastem, zamiast owoców, znajdą się warzywa. Na deser będzie danie, które równie dobrze może być słodkim obiadem – Ewa ulepi pierogi z suszonymi śliwkami i migdałami. Podam je z dość nietypową omastą, która powstanie po usmażeniu śmietany. Widzowie zobaczą też, jak samodzielnie przygotować masło klarowane.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Krupnik z guglami

Przepis z Podlasia;-)

Tarta tatin na warzywach

Bez mięsa i na opak...

Masło klarowane

Wyśmienite do smażenia!

Pierogi z suszonymi śliwkami

Na deser lub słodki obiad;-)

Wróć do listy odcinków