ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 240

OPIS ODCINKA

W Wielką Sobotę Ewa przygotuje świąteczny schab w rozmarynie, faszerowany żurawiną. Poda go z placuszkami z kalafiora oraz zaskakującym sosem z kaparami i anchois. – Do schabu zazwyczaj robi się sos grzybowy czy też musztardowy. Ja natomiast proponuję sos na zimno, na bazie musztardy, ale aromatyzowany anchois, czyli zamarynowaną w soli i długo leżakowaną sardelą – wyjaśnia Wachowicz. Na deser będą wielkanocne mazurki z makiem i bakaliami. Co ciekawe – placki powstaną na cieście drożdżowym.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Schab z żurawiną

Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W środek wbić długi nóż, zrobić kieszonkę, wcisnąć żurawinę...

Mazurki na drożdżowym spodzie

Do śmietany dodać cukier i cukier waniliowy. Wkruszyć drożdże...

Wróć do listy odcinków