ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 228

OPIS ODCINKA

Odcinek śliwkowy. Pracę w kuchni Ewa zacznie od słodkiej zupy na świeżych śliwkach, podanej z piankami kładzionymi na wrzątku. Na danie główne będzie pstrąg tęczowy z purée ziemniaczanym oraz salsą z węgierek. Potrawę przygotuje Monika Dąbrowska – gość specjalny odcinka, uczestniczka polskiej edycji Hell’s Kitchen. Na deser Ewa upiecze ciasto z masą śliwkową, przy czym tym razem użyje śliwek suszonych.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zupa śliwkowa

Śliwki wypestkować, wrzucić do garnka, zalać wodą – tak, by ledwie zakryła owoce...

Pstrąg z salsą śliwkową

Pstrąga przyprawić solą od strony mięsa. Usmażyć na oleju o neutralnym smaku...

Ciasto z suszonymi śliwkami

Na stolnicę przesiać mąkę i proszek do pieczenia...

Wróć do listy odcinków