ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 10

OPIS ODCINKA

Ewa Wachowicz przyrządzi pstrąga na sposób morski. Ale zanim to zrobi, odwiedzi kopalnię soli w Wieliczce, bowiem ryba pieczona będzie w sporej ilości pozyskiwanego tam "białego złota". Specjalnie dla telewidzów pani Ewa sama zejdzie do korytarza (125 metrów pod ziemią), gdzie pozyska sól wprost od pracujących na przodku górników. Na deser jeden z ulubionych deserów Ewy Wachowicz - krem brulee.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Krem brulee

Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać miąższ, wszystko wrzucić do śmietany. Zagot ...

Pstrąg na sposób morski

Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...

Wróć do listy odcinków