
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. Wymieszać i rozłożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Po wystudzeniu pokruszyć.
Kiwi obrać i pokroić w kostkę. Truskawki pokroić w słupki, winogrona przekroić na pół. Wrzucić do miski. Dodać trochę borówek i wymieszać. Nałożyć do wafelków. Udekorować jogurtem (warto użyć syfonu) lub bitą śmietaną oraz croquantem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ostatni przed wakacjami program zacznie się trochę nietypowo – w...
Cukierniczy symbol Krakowa!
Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyciąć spody, by prost ...
Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić ...
Latynoski chrust z ciasta ptysiowego!