Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Spaghetti z boczkiem i zielonym groszkiem

Opis przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni. Jeśli jest bardzo chudy, można dolać nieco oliwy. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojony w plasterki czosnek, następnie zielony groszek oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Delikatnie wymieszać i wszystko razem podgrzewać przez chwilę. Zestawić z ognia i dodać makaron ugotowany al dente w osolonym wrzątku. Wymieszać, delikatnie potrząsając patelnią. Skropić oliwą. Na talerzu udekorować bazylią oraz płatkami parmezanu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 215
Ewa gotuje - odc. nr 215

Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...

 

Podobne przepisy

Schab w sezamowej panierce

Mięso oczyścić z błon. W środku zrobić otwór i włożyć do niego śliwki...

Makaron z indykiem, kurkami i pesto

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...

Gęsie pipki

Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.

Sznycle z dorsza

Mielony, tyle tylko, że z ryby.

Wróć do listy przepisów