
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni. Jeśli jest bardzo chudy, można dolać nieco oliwy. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojony w plasterki czosnek, następnie zielony groszek oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Delikatnie wymieszać i wszystko razem podgrzewać przez chwilę. Zestawić z ognia i dodać makaron ugotowany al dente w osolonym wrzątku. Wymieszać, delikatnie potrząsając patelnią. Skropić oliwą. Na talerzu udekorować bazylią oraz płatkami parmezanu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...
Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się ...
Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...
Czemu nie!?