Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tosty francuskie

Opis przygotowania

Jajka rozkłóić z mlekiem, przyprawić solą (w wersji wytrawnej można dodać pieprz). Pieczywo zanurzyć w masie jajecznej, usmażyć na maśle - z dwóch stron.

Serwować z dodatkami - wedle uznania, np. z serem żółtym i ketchupem, powidłami lub dżemem morelowym.

Aby uatrakcyjnić potrawę można nadać tostom różne kształty, przykładowo wycinając z pieczywa krążki za pomocą pierścienia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 161
Ewa gotuje - odc. nr 161

Przepisy na Dzień Matki - wyśmienite tosty francuskie na śniadanie do łóżka,...

 

Podobne przepisy

Pasztet z cukinii i marchewki

Absolutnie bez mięsa!

Oliwki z niebieskim serem

Oliwki wrzucić do miseczki, dodać pokrojoną w piórka cebulę...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Deska masła

Absolutny hit w mediach społecznościowych!

Wróć do listy przepisów