/ Przepisy / Talarki z buraczków

Opis przygotowania

Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wystudzić i pokroić w cienkie plastry. Ułożyć na talerzu. Na każdy plasterek dać łyżeczkę serka homogenizowanego, wymieszanego z serem kozim i drobno posiekanym szczypiorkiem. Na samym końcu można dodatkowo udekorować szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 184
Ewa gotuje - odc. nr 184

Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...

 

Podobne przepisy

Pikle z marchewki

W kształcie wstążek;-)

Sałata z grillowanym boczkiem

Warkocze na zielonym;-)

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Sałatka z pesto

Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i ...

Wróć do listy przepisów