
M±kę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym masłem. Dodać zmielone orzechy, zrobić dołeczek, wbić żółtko, zagnie¶ć ciasto. Włożyć do woreczka i wstawić na 1/2 godziny do lodówki.
Z chłodnego ciasta zrobić wałek (jak na kopytka), pokroić na nieduże kawałki i uformować półksiężyce lub rogaliki. Ułożyć na blasze natłuszczonej masłem. Piec przez 10-12 minut w temp. 180 st. C. Jeszcze ciepłe udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprasza Nas na oliwkow± ucztę. Przygotuje pyszne przek±ski...
Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, ...
M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać m±kę z pr ...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać m±k± i uformować wałek. ...