
Ciepłe masło utrzeć mikserem, stopniowo dodaj±c cukier, jajka i cukier waniliowy. Na stolnicę przesiać m±kę i proszek do pieczenia, dodać sól. M±kę z proszkiem i sol± stopniowo dodać do masy ma¶lano-jajecznej (cały czas mieszaj±c). Je¶li ciasto jest zbyt kleiste, dodać m±kę.
Zawin±ć w folię i schować do lodówki na co najmniej godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubo¶ć 1/2 cm. Szklank± lub specjalnym pier¶cieniem wyci±ć koła. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Foremk± w kształcie serca wyci±ć ¶rodki. Landrynki rozdrobnić w moĽdzierzu.
Każde ciasteczko wypełnić miałem landrynkowym. Piec 8-12 minut w 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz...
M±kę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...
Gdy w domu nie mamy jeszcze robota...
Słodzone bananem! Podane z sałatk± owocow±;-)
M±kę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...