Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka witraże

Opis przygotowania

Ciepłe masło utrzeć mikserem, stopniowo dodaj±c cukier, jajka i cukier waniliowy. Na stolnicę przesiać m±kę i proszek do pieczenia, dodać sól. M±kę z proszkiem i sol± stopniowo dodać do masy ma¶lano-jajecznej (cały czas mieszaj±c). Je¶li ciasto jest zbyt kleiste, dodać m±kę.

Zawin±ć w folię i schować do lodówki na co najmniej godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubo¶ć 1/2 cm. Szklank± lub specjalnym pier¶cieniem wyci±ć koła. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Foremk± w kształcie serca wyci±ć ¶rodki. Landrynki rozdrobnić w moĽdzierzu.

Każde ciasteczko wypełnić miałem landrynkowym. Piec 8-12 minut w 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 57
Ewa gotuje - odc. nr 57

W kolejnym odcinku swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Szarlotka z kratk±

M±kę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...

Ciasto spod widelca

Gdy w domu nie mamy jeszcze robota...

Brownie z batatów

Słodzone bananem! Podane z sałatk± owocow±;-)

Żabie oczka

M±kę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...

Wróć do listy przepisów