Mięso przyprawić solą. Oprószyć mąką. Obsmażyć w kociołku na mocno rozgrzanym smalcu. Gdy się dobrze zrumieni dorzucić pokrojone w piórka cebule. Po chwili dodać posiekany czosnek. Przyprawić papryką. Dorzucić namoczone grzyby (wraz z wodą). Dodać gałązki rozmarynu, ziele angielskie i liście laurowe. Dolać trochę wody, wymieszać i dusić przez 2 godziny.
Ziemniaki obrać i podgotować. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Przyprawić solą oraz igiełkami rozmarynu i wstawić do piekarnika.
Policzki podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z modrej kapusty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W długi, majowy weekend Ewa zaprezentuje przepisy z myślą o przyjęciu na...
Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...
Kotlet nieco inaczej!
Cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na ...
Z mozzarellą i pomidorami!