
Z mięsa odkroić błony. Przyprawić z każdej strony solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni na mocno rozgrzanym maśle. Dodać miód i poczekać, aż się skarmelizuje.
Wlać bulion, po chwili przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec przez 20 minut.
Figi pokroić na ćwiartki. Przełożyć do miski. Wlać ocet balsamiczny, doprawić listkami estragonu. Wymieszać i odstawić na 15 minut.
Do upieczonych polędwiczek dodać zamarynowane figi. Wstawić do piekarnika na 10 minut.
Podawać z mieszanką ulubionych sałat, tartą marchewką, pomidorkami koktajlowymi i winegretem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Nic tak nie cieszy, jak warzywa z własnej uprawy. Zwłaszcza, gdy mogą wylądować...
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...
Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)
Z kociołka;-)
Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.