Do miski wlać ocet balsamiczny i olej arachidowy. Dodać musztardę, majonez, sól i pieprz oraz paprykę. Dorzucić cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pokryć marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowany filet piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C. Od czasu do czasu polać sosem, który powstaje podczas pieczenia.
Bataty pokroić. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Oprószyć rozmarynem i ostrą papryką. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i upiec w piekarniku (20 minut, 200 st. C).
Mięso podawać jak burgera – pokrojone w plastry, w bułce z sałatą, pomidorem i cebulą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wiele mam, babć, opiekunek i przedszkolanek niemal codziennie zadaje sobie...
Wyjątkowo dietetyczny!
Gorczycę, pieprz, ziele angielskie i jałowiec uprażyć na patelni. Wsypać do 2 1/2 l w ...
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...
Szybki sposób na wiosenny obiad;-)