/ Przepisy / Indyk jak burger z batatem

Opis przygotowania

Do miski wlać ocet balsamiczny i olej arachidowy. Dodać musztardę, majonez, sól i pieprz oraz paprykę. Dorzucić cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pokryć marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowany filet piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C. Od czasu do czasu polać sosem, który powstaje podczas pieczenia.

Bataty pokroić. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Oprószyć rozmarynem i ostrą papryką. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i upiec w piekarniku (20 minut, 200 st. C).

Mięso podawać jak burgera – pokrojone w plastry, w bułce z sałatą, pomidorem i cebulą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 337
Ewa gotuje - odc. nr 337

Wiele mam, babć, opiekunek i przedszkolanek niemal codziennie zadaje sobie...

 

Podobne przepisy

Rolada z indyka z cielęciną i musem jabłkowo-chrzanowym

Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...

Pierogi z kaszą gryczaną

Na patelni podsmażyć na maśle drobno pokrojoną cebulę. W misce rozdrobnić pałką biały ...

Kasza jaglana z pesto i kurczakiem

Sama kasza może być osobnym daniem;-)

Gołąbki z kaszanką

Niby gołąbki a w środku zaskoczenie...

Wróć do listy przepisów