/ Przepisy / Jabłka w syropie

Opis przygotowania

Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syrop, dodać goździki i cynamon.

Do wrzącego syropu włożyć jabłka i gotować na wolnym ogniu – mają być szkliste, lecz nie wolno ich rozgotować. Wyjąć na talerz, przestudzić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 206
Ewa gotuje - odc. nr 206

Przed Bożym Narodzeniem w programie nie może zabraknąć świątecznej atmosfery!...

 

Podobne przepisy

Naleśniki gryczane

Z kisielem wiśniowym!

Gruszki w czerwonym winie

Cukier zalać w garnku winem i postawić na ogniu. Dodać przyprawy. Powoli odparować po ...

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Na herbatnikach...

Bezy jak sadzone

Jajka na... słodko? Czemu nie!

Wróć do listy przepisów