Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto przelać do 3 tortownic o średnicy 24 cm (dno każdej formy wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłuścić i oprószyć bułką tartą). Piec 20-25 minut w temp. 180 st. C.
Mleko zagotować, posłodzić i podgrzewać jeszcze 2-3 minut. Dodać kokos i gotować kolejne 5 minut. Ostudzić.
Masło utrzeć, połączyć z masą kokosową. Na końcu dodać kieliszek spirytusu.
Przełożyć placki (zostawiając odrobinę masy na wykończenie wierzchu i rantu tortu). Udekorować wiórkami kokosowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ w maju drugoklasiści przystępują do I Komunii Świętej, a w polskich...
Idealny na upały;-)
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...
Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...