
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, m±kę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto przelać do 3 tortownic o ¶rednicy 24 cm (dno każdej formy wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłu¶cić i oprószyć bułk± tart±). Piec 20-25 minut w temp. 180 st. C.
Mleko zagotować, posłodzić i podgrzewać jeszcze 2-3 minut. Dodać kokos i gotować kolejne 5 minut. Ostudzić.
Masło utrzeć, poł±czyć z mas± kokosow±. Na końcu dodać kieliszek spirytusu.
Przełożyć placki (zostawiaj±c odrobinę masy na wykończenie wierzchu i rantu tortu). Udekorować wiórkami kokosowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ w maju drugoklasi¶ci przystępuj± do I Komunii ¦więtej, a w polskich...
Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...
M±kę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...
M±kę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
M±kę przesiać na schłodzon± stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...