
Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i podsmażyć. Chorizo pokroić w plastry i dodać do skwarków. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić kaszankę pokrojoną w plastry. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Podsmażyć. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać pomidory. Przyprawić papryką i listkami rozmarynu oraz szafranem. Zalać ciepłym rosołem. Dodać odcedzoną fasolę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut.
Posypać natką pietruszki i drobno pokrojoną papryczką chili. Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wróci do Krakowa i od...
Do zrobienia w kilkanaście minut!
Zupa na wodzie spod kiszonej kapusty...
ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...
Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzuc ...