
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę, przesmażyć. Dodać drobno pokrojony czosnek. Przyprawić chili, ziołami prowansalskimi i pieprzem cytrynowym. Podsmażyć.
Następnie dodać pomidory z puszki (wcześniej lekko przesiekać lub już na patelni podzielić łyżką na mniejsze kawałki). Poddusić i odparować. Dodać odsączonego tuńczyka. Wymieszać.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić i dodać do sosu na patelni. Wymieszać.
„Sałatką” napełnić wycięte w cytrynach koszyczki. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce ...
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...
Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...
Z colesławem z czerwonej kapusty!