Miękkie masło przełożyć do miski i utrzeć. Porcjami wsypać cukier, zmiksować. Po jednym wybić jajka, wymieszać mikserem. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksować.
Wlać mleko. Utrzeć. Wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać na wolnych obrotach. Przełożyć do keksówki (natłuszczonej masłem klarowanym i wysypanej bułką tartą).
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Wystudzić. Pokryć czekoladą (tabliczkę wystarczy roztopić z masłem w gorącej kąpieli wodnej). Posypać prażonymi wiórkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...
Owoce w kruchym cieście...
Udekorowana borówkami!
Na spód szklanki dać trochę pokrojonych w plastry truskawek...
Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...