Tym razem lekcja gotowania dla najmłodszych. Ewa Wachowicz ugotuje bulion warzywny i zrobi zupę ziemniaczaną z zielonym groszkiem. Na deser będzie ciasto z jabłkami. - Ostatnio, szperając w starym zeszycie, znalazłam przepis od Marzenki - mojej serdecznej przyjaciółki z lat szkolnych. Razem chodziłyśmy do szkoły podstawowej i do liceum. Zawsze też razem dbałyśmy o to, by na szkolnych zabawach było coś smacznego do zjedzenia - wspomina pani Ewa. - A że niedawno moja córka też miała w szkole zabawę, postanowiłam, że sięgnę po tę szybką i sentymentalną recepturę.
Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...