Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Makaron z indykiem, kurkami i pesto

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić kilka igiełek rozmarynu. Skropić oliwą. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na patelni roztopić masło, wrzucić kurki i smażyć tak długo, aż się zezłocą. Dodać zamarynowane mięso. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Makaron odcedzić i przełożyć na patelnię. Wymieszać. Zdjąć z kuchenki. Dodać pesto. Na stół podawać na patelni, by każdy mógł nałożyć sobie odpowiednią porcję.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 281
Ewa gotuje - odc. nr 281

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...

 

Podobne przepisy

Ośmiornica grillowana z sałatką ziemniaczaną

Owoc morza i kartofle... Połączenie znakomite!

Kurczak na bogato

Jeść po krakowsku znaczy tyle, co smacznie i do syta!

Pierś indycza w sosie miętowo-pietruszkowym

Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...

Grillowana kapusta z sosem jogurtowym

Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzan ...

Wróć do listy przepisów