
Masło roztopić w garnku. Do miski wsypać płatki owsiane, mąkę, sodę oczyszczoną, posiekane orzechy włoskie, pokrojone śliwki i morele. Dodać roztrzepane jajko i wymieszać. Posłodzić cukrem waniliowym. Wlać roztopione masło oraz miód. Wymieszać.
Dłonie zwilżyć wodą. Z masy uformować kulki, rozgnieść i ułożyć na blasze piekarnikowej, wyścielonej papierem do pieczenia.
Upiec na złoty kolor w temp. 180 st. C (ok. 25 minut).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po świętach warto zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Jak to zrobić?...
Bita śmietana, truskawki i bezy...
Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do d ...
Można je podpiec na ruszcie.. A co!