Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Amerykańskie babeczki

Opis przygotowania

W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce rozetrzeć mikserem ciepłe masło - ucierać do momentu, aż będzie puszyste. Powoli dodawać cukier i miksować, aż do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Do masy wbijać po jednym jajku (w temperaturze pokojowej) i miksować na średnich obrotach. Stopniowo dodać wcześniej przygotowaną mąkę. Dolać mleko i ekstrakt z wanilii. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Następnie przełożyć masę do rękawa cukierniczego. Wyciskać do foremek, do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.


Ciepłe masło zmiksować na jednolitą masę, dodając stopniowo cukier puder. Dolać alkohol i ekstrakt waniliowy. W osobnym naczyniu ubić śmietankę kremówkę i dodać do masy maślanej. Na końcu dolać barwnik i wymieszać - tak, aby krem był w jednolitym kolorze.


Poczekać, aż spody będą zupełnie zimne i dopiero wówczas zająć się dekoracją. Cupcakes można ozdobić na różne sposoby, używając profesjonalnego rękawa cukierniczego i różnych końcówek. Dla lepszego efektu można też wykorzystać gotowe, wielobarwne dekoracje do ciast.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 107
Ewa gotuje - odc. nr 107

”Miętowa sałatka z arbuza i sera feta, amerykańskie babeczki”...

 

Podobne przepisy

Rolada dwukolorowa

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...

Ciasto pełne śliwek

Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 26 cm). ...

Krem brulee

Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać miąższ, wszystko wrzucić do śmietany. Zagot ...

Ciasto dyniowe bez pieczenia

Na herbatnikach o smaku kakao...

Wróć do listy przepisów