Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka, dodać twaróg, wybić jajko. Wymieszać nożem, następnie wyrobić ciasto, podsypując przy tym mąką.
Rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wyciąć kwadraty o boku 8-10 cm. Brzeg każdego posmarować marmoladą. Zwinąć tak, by powstały zgrabne ruloniki.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...
Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...
Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i c ...
Dla wegan - na ruszcie;-)
Do tego deseru nie potrzeba piekarnika;-)