Przygotować sos czekoladowy. Do wody wsypać cukier, dodać miód i kakao. Wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż sie rozpuści. Odstawić do wystudzenia.
Bułki przekroić wzdłuż na pół. Opiec na grillu lub patelni grillowej, uważając, by się nie przypaliły. Na ruszcie opiec też plastry ananasa i krążki arbuza.
Złożyć burgery – spód bułki posmarować sosem czekoladowym, nałożyć plaster ananasa, następnie krążek arbuza, na końcu ponownie plaster ananasa. Polać sosem czekoladowym, przykryć górą bułki.
W środek burgera wbić patyczek do szaszłyków, by całość się nie rozpadła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesianą mąkę kukurydzianą z proszkiem ...
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...
Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...
Mąkę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...